Csokoládéfagylalt kahluával Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, kés, keverőtál, konyhai robotgép
Eljárások: darabolás, szeletelés, habverés, kikeverés, lerakás, pihentetés
Adag: 4 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg csokoládéfagylalt
2 evőkanál kávélikőr
vagy
2 evőkanál kahlua
6 és fél dkg csokoládékrémes keksz
6 és fél dkg vaníliakrémes keksz
2 és fél dl tejszín
6 dkg csokoládécsepp
Elkészítés:
1. Egy tálban keverjük el a durvára vágott csokoládékrémes és vaníliakrémes kekszet a Kahluával (vagy más kávélikőrrel).
2. Hagyjuk állni 5 percig. 4 parfés pohárba rétegezzük a csokoládéfagylaltot, a kekszes keveréket, a tejszínt felverve, valamint a csokoládécseppet. A tetejére tejszínhab kerül csokicseppekkel.