Tripla csokis parfé Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 60 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fagyasztószekrény, fazék, habverő, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütőforma, sütőpapír
Eljárások: csokoládé temperálása, darabolás, szeletelés, dermesztés, fagyasztás, forralás, habverés, kikeverés, lerakás

Adag: 8-10 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg darabos fehér csokoládé
5 dl tejszín
6 db tojás
15 dkg apróra darabolt tejcsokoládé
15 dkg darabos étcsokoládé
9 dkg porcukor
2 teáskanál instant kávé
6 dkg sótlan vaj
3 teáskanál rum

Elkészítés:

1. Sütőpapírral béleljünk ki egy 23 cm-es hosszú fémformát. A papír nyúljon a forma pereme fölé. A tejcsokoládét egy tálban tegyük a tűzről levett forró vizes fazék fölé, és keverjük simára. A tál ne érintkezzen a vízzel. Válasszuk külön 2 tojás sárgáját és fehérjét. A tojásfehérjét verjük fényes és kemény habbá, közben apránként keverjünk bele 3 dkg porcukrot. A tojássárgáját keverjük ki a megolvasztott, lehűlt tejcsokoládéval és 2 dkg olvasztott vajjal. 1,7 dl tejszínt verjünk lágy habbá. Keverjük a tojáshabba, és kanalazzuk a formába. A formát hosszában döntsük meg az egyik oldalra. Így tegyük a mélyhűtőbe 60-120 percre, amíg megdermed.

2. Ugyanígy járunk el az olvasztott fehér csokoládéval is. A krémet a forma másik oldalára kanalazzuk, így a teteje vízszintes lesz. Most vízszintesen tegyük a formát a mélyhűtőbe 60-120 percre, amíg megszilárdul.

3. A maradék hozzávalókkal is a fentiek szerint dolgozzunk. Keverjük a krémhez az 1 evőkanál vízben feloldott kávét, a rumot és az olvasztott étcsokoládét. A formába kanalazzuk, a tetejét lesimítjuk. Több órára a mélyhűtőbe tesszük. Tányérra fordítjuk, szeletekre vágva tálaljuk. Csokoládélevelekkel díszíthetjük.