PASKA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, géz, habverő, hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, műanyagfólia, pudingforma, reszelő, szita
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, hűtés, kikeverés, lepréselés, marinálás, pirítás, préselés, reszelés, gyalulás, szűrés
Adag: 1 pudingforma (8-10 főre)
vagy
vagy
Elkészítés:
1. A ricottát szitába téve egy éjszakán át hagyjuk lecsepegni. Egy tálba tesszük a cukrozott citrushéjakat, az ananászt, a gyömbért és a mazsolát. Meglocsoljuk a rummal, és 2 órán át állni hagyjuk. Egy muszlinkendőt forró vízbe áztatunk, alaposan kicsavarjuk, és kibélelünk vele egy 2 literes pudingformát.
2. Egy tálban habosra és sűrűre keverjük a vajat a cukorral, majd egyenként hozzákeverjük a tojássárgájákat. Beletesszük a mandulát, a reszelt citrushéjakat és a citromlét. Alaposan elkeverjük. Egy nagy tálba öntjük, és beleforgatjuk a ricottát, a tejfölt és a rumos gyümölcsöt.
3. A pudingos tálba nyomkodjuk, és ráhajtjuk a muszlinkendőt. A tetejét folpackkal letakarjuk, erre egy tányért teszünk, és egy konzervvel lenyomjuk. Tálra téve egy éjszakára behűtjük. Másnap széthajtjuk a muszlint, tálalótálra borítjuk a pudingot, és levesszük a muszlint. Mandulával és cukrozott gyümölccsel díszítjük. Kis szeletekre vágva kínáljuk.