VANÍLIAPUDING PÁROLT ALMÁVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: edényfogó, habverő, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, műanyagfólia, sütő, szita, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, forralás, főzés, habverés, hámozás, kikeverés, kimagozás, lerakás/rétegezés, párolás, sütés, szitálás
Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. A pudinghoz a pudingport egy tálban keverjük simára egy kevés tejjel. Adjuk hozzá a maradék tejet, és keverjük csomómentesre. Öntsük lábosba, adjuk hozzá a cukrot és a tejfölt. Közepes lángon kevergetve főzzük, amíg a puding besűrűsödik, és rotyogni kezd. Vegyük le a tűzről, és fedjük le folpackkal, hogy ne bőrösödjön.
2. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (gáz 4. fokozat). A vajat és a cukrot habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és simára keverjük. Váltakozva hozzákeverjük a szitált lisztet a sütőporral, a pudingport és a darált mandulát és a tejszínt.
3. A tészta felét öntsük egy 2 literes hőálló tálba, és a tetejére kanalazzuk rá a kész pudingot. Erre kerül a tészta másik fele. Kanállal simítsuk el a tetejét. Süssük 45-50 percig, amíg megszilárdul. Hintsük meg porcukorral.
4. Közben az almát meghámozzuk, a magházat kivágjuk, és a gyümölcsöt vékonyan felszeleteljük. A cukorral és 2 evőkanál vízzel lábosba tesszük. Felforraljuk, kis lángra tesszük, és fedő alatt 10 percig pároljuk, amíg az alma megpuhul. A pudingot a tálban tálaljuk, a párolt almát melegen kínáljuk mellé.