RÁK KORIANDER-MÁRTÁSBAN Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 35 perc  Munkaidő: 25 perc  könnyen elkészíthető  drága
Eszközök: citromnyomó, fokhagymaprés, kés, lábas, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, keverve sütés, párolás, préselés, rák előkészítése, zúzás

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál apróra vágott korianderlevél
24 db királyrák
1 csipet só
2 teáskanál apróra vágott, friss metélőhagyma
2 evőkanál zöldcitromlé
2 teáskanál barna cukor
1 gerezd zúzott fokhagyma
4 dkg vaj
2 teáskanál tejföl

Elkészítés:

1. A rákokat megtisztítjuk, kierezzük, a farokrészt érintetlenül hagyjuk (1. kép). Félretesszük.

2. Közepes lábosban felmelegítjük a vajat, beletesszük a fokhagymát, a barna cukrot, a zöldcitrom levét, a koriandert, a metélőhagymát és a tejfölt (2. kép). Jól összekeverjük.

3. Hozzáadjuk a rákot (3. kép), és rázogatva addig pároljuk, amíg a rákhús szép rózsaszínű és puha lesz (4. kép).

Ugyanígy készíthetünk osztrigát vagy kagylót is.
A koriander jellegzetesen intenzív ízű fűszernövény, a mexikói konyha nagyon kedveli. Az íze fontos ebben az ételben, ezért jobb, ha ezt a receptet csak akkor készítjük vendégeinknek, ha biztosak vagyunk abban, hogy szeretik a koriander ízét.