MAKARÓNI AMATRICIANA MÁRTÁSSAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető olcsó
Eszközök: fazék, sajtkés, szűrő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, szűrés
Adag: 4-6 főre
Elkészítés:
1. A tésztát nagy fazék forrásban lévő sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük. Leszűrjük, és visszatesszük a főzőfazékba.
2. A mártást a tésztára öntjük, és jól összekeverjük. Parmezán sajtforgáccsal a tetején tálaljuk – ízlés szerint megszórhatjuk frissen őrölt fekete borssal is.
AMATRICIANA-MÁRTÁS
1. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A paradicsomok gömbölyűbb felét X alakban bevágjuk, majd 1-2 percre forrásban lévő vízbe mártjuk, leszűrjük, és azonnal hideg vízbe tesszük – így a héja könnyen lehúzható (1. kép). A lehéjazott paradicsomokat félbevágjuk, a magot kivesszük (2. kép), húsát felaprítjuk.
2. Vastag falú serpenyőben felmelegítjük az olajat, beletesszük a szalonnakockákat, a megtisztított, finomra vágott hagymát, a chilipaprikát, és közepes lángon, 3 percig állandóan kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Takarékra vesszük, és még három percig pároljuk.