Carbonara mártás Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dl tejszín
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
4 db tojás
8 szelet csíkokra vágott baconszalonna
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A szalonnaszeleteket vékony csíkokra vágjuk, és vastag falú lábosban, közepes lángon ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.
2. Külön tálban felverjük a tojásokat, és a reszelt parmezán sajttal meg a tejszínnel jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a szalonnapörcöt is.
3. A tésztával kis lángon még további 0,5-1 percig főzzük, míg a mártás kissé be nem sűrűsödik.