Carbonara mártás Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár

Eszközök: borsdaráló, kés, keverőtál, papírtörlő, reszelő, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, főzés, kikeverés, reszelés, gyalulás, sütés

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dl tejszín
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
4 db tojás
8 szelet csíkokra vágott baconszalonna
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A szalonnaszeleteket vékony csíkokra vágjuk, és vastag falú lábosban, közepes lángon ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.

2. Külön tálban felverjük a tojásokat, és a reszelt parmezán sajttal meg a tejszínnel jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a szalonnapörcöt is.

3. A tésztával kis lángon még további 0,5-1 percig főzzük, míg a mártás kissé be nem sűrűsödik.