INDONÉZ PIRÍTOTT RIZS NASI GORENG Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 20 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  drága
Eszközök: keverőtál, konyhai robotgép, lábas, séfkés, szűrő, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, előfőzés, hámozás, hevítés, keverve sütés, pirítás, rák előkészítése, szűrés, turmixolás

Adag: 4-6 adag

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 és fél dkg főtt hosszúszemű fehér rizs
25 dkg csirkemell
20 dkg bébi garnéla
15 dkg kígyóbab
1 teáskanál világos szójaszósz
1 evőkanál kecap manis
4 szál újhagyma
2 evőkanál olaj
1 kisebb madárchili
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Az apróra vágott kígyóbabot 3 percig lobogó vízben főzzük. Leöntjük róla a vizet, leöblítjük, és félretesszük.

2. A durvára aprított fokhagymát, az összevágott vöröshagymát és a madárchilit robotgépben durva pasztává keverjük.

3. Wokban felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk az edény oldalán, és 1 percig pirítjuk a krémet, amíg illatozni kezd.

4. Beletesszük a páncéljából kibontott és tápcsatornájától megszabadított bébigarnélát és a vékonyra szeletelt csirkemellet; majd 3 percig kevergetve sütjük, amíg a garnéla rózsaszínű lesz.

5. Hozzáadjuk a babot, felöntjük 2 evőkanálnyi vízzel és sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a hideg, hosszú szemű főtt rizst, a vékonyan felkarikázott újhagymát, a kecap manist és a világos szójaszószt, közben folyamatosan keverjük, amíg a lángon tartjuk.

A nasi gorenget rendszerint csíkokra vágott omlettel és rákszirommal fogyasztják.