Fokhagymaleves I. Posted in: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető olcsó
Eszközök: jénai edény, mikrohullámú készülék, séfkés
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 gerezd fokhagyma
2 szelet vékony szeletre vágott rozskenyér
1 fej apróra vágott vöröshagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt fehérbors
Elkészítés:
A húsleveskockát vízzel, lefedett levesestálban 5 percig főzzük.
A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk.
Apró kockákra vágjuk a rozskenyeret, majd levesestálba tesszük.
Hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát, felöntjük húslével, sózzuk, borsozzuk, lefedve 8-9 percig főzzük.
Megkevergetjük, megkóstoljuk, ha szükséges utánaízesítjük.