Fokhagymaleves I. Posted in: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 20 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  olcsó
Eszközök: jénai edény, mikrohullámú készülék, séfkés
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás

Adag: 2 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 gerezd fokhagyma
2 szelet vékony szeletre vágott rozskenyér
1 fej apróra vágott vöröshagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt fehérbors

Elkészítés:

A húsleveskockát vízzel, lefedett levesestálban 5 percig főzzük.

A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk.

Apró kockákra vágjuk a rozskenyeret, majd levesestálba tesszük.

Hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát, felöntjük húslével, sózzuk, borsozzuk, lefedve 8-9 percig főzzük.

Megkevergetjük, megkóstoljuk, ha szükséges utánaízesítjük.