Heringpástétom kijevi módra Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 25 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár

Eszközök: húsdaráló, kés, keverőtál, konyhai robotgép, reszelő
Eljárások: áztatás, darálás, hámozás, kikeverés, reszelés, gyalulás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg sózott heringfilé
50 dkg héja nélkül fehérkenyér
2 és fél dl tej
25 dkg olvasztott vaj
15 dkg kemény, reszelt sajt
1 teáskanál enyhén csípős mustár
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só
A díszítéshez:
½ csokor petrezselyemzöld
ízlés szerint szeletelt citrom

Elkészítés:

1. A kenyeret rövid időre a tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a heringgel együtt ledaráljuk.

2. A vajat, a fűszeres sajtot és a mustárt a masszához keverjük, sóval, borssal fűszerezzük.

3. A pástétomot dekoratív módon – pl. halformában – elrendezzük, petrezselyemlevelekkel és citromszeletekkel díszítjük. A heringpástétomot kenyérre kenve fogyasztjuk.