THAI GYÖMBÉRES SERTÉSHÚS Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, fokhagymaprés, keverőtál, reszelő, séfkés, szűrőlapát, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, hevítés, julienre vágás, keverve sütés, kikeverés, pirítás, préselés, reszelés, gyalulás, zúzás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Erős lángon felforrósítjuk a wokot. Beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük a fokhagymát, és 30 másodpercig pirítjuk. A húst kevergetés közben, adagokban sütjük, adagonként 1-2 percig, amíg kissé megpirul. Kivesszük a wokból.
2. A maradék olajat felhevítjük, hozzáadjuk a gyufaszálnyi csíkokra vágott gyömbért, a sonkahagymát, és 1 percig keverve sütjük, amíg a sonkahagyma megpuhul. Hozzáadjuk a paprikát, az újhagymát és a ferdén félbevágott, zsenge hüvelyes cukorborsót. Még 1 percig kevergetjük, majd visszatesszük a húst a wokba.
3. A szójaszószt, a halszószt, a pálmacukrot és a zöldcitrom levét összekeverjük, majd a wokba öntjük. Belekeverjük a koriandert, és 1 percig kevergetjük, amíg jól eloszlik az ételben, és a hús is átmelegszik. Gyömbérrel díszítjük és rizzsel körítve tálaljuk.