THAI GYÖMBÉRES SERTÉSHÚS Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 25 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, fokhagymaprés, keverőtál, reszelő, séfkés, szűrőlapát, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, hevítés, julienre vágás, keverve sütés, kikeverés, pirítás, préselés, reszelés, gyalulás, zúzás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál friss, Julienre vágott gyömbér
40 dkg vékonyra szeletelt sertéskaraj
2 evőkanál földimogyoró-olaj
2 evőkanál halszósz
2 evőkanál szójaszósz
10 dkg zsenge cukorborsóhüvely
4 szál darabolt újhagyma
1 db csíkokra vágott piros húsú paprika
3 fej karikára vágott sonkahagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál reszelt pálmacukor
2 evőkanál zöldcitromlé
2 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
A díszítéshez:
igény szerint gyömbér

Elkészítés:

1. Erős lángon felforrósítjuk a wokot. Beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük a fokhagymát, és 30 másodpercig pirítjuk. A húst kevergetés közben, adagokban sütjük, adagonként 1-2 percig, amíg kissé megpirul. Kivesszük a wokból.

2. A maradék olajat felhevítjük, hozzáadjuk a gyufaszálnyi csíkokra vágott gyömbért, a sonkahagymát, és 1 percig keverve sütjük, amíg a sonkahagyma megpuhul. Hozzáadjuk a paprikát, az újhagymát és a ferdén félbevágott, zsenge hüvelyes cukorborsót. Még 1 percig kevergetjük, majd visszatesszük a húst a wokba.

3. A szójaszószt, a halszószt, a pálmacukrot és a zöldcitrom levét összekeverjük, majd a wokba öntjük. Belekeverjük a koriandert, és 1 percig kevergetjük, amíg jól eloszlik az ételben, és a hús is átmelegszik. Gyömbérrel díszítjük és rizzsel körítve tálaljuk.