Sertéshúsleves kukoricával és ramentésztával Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: lábas, reszelő, séfkés, szűrő, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, felengedés, forralás, főzés, hámozás, hevítés, pirítás, reszelés, gyalulás, szűrés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A szabadtűzön sütött, egész szűzpecsenyét vékonyan felszeleteljük, és éles késsel lekaparjuk a kukoricaszemeket a csutkáról.
2. A tésztát egy nagy lábos forrásban lévő vízben kb. 4 perc alatt puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet, hideg vízzel leöblítjük, majd jól lecsepegtetjük.
3. A wokot erős lángon felhevítjük, beleöntjük az olajat és az edényt megforgatjuk, hogy az oldalát is érje. A gyömbért állandó keverés mellett 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a levessel és a mirinnel, 5 dl vízzel együtt. Felforraljuk, majd takaréklángon 6-8 percig csendesen főni hagyjuk.
4. A húst beletesszük a levesbe, és 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a kukoricaszemeket és az újhagymát, és további 5 percig csendesen forraljuk, amíg a kukoricaszemek megpuhulnak.
5. A tésztát forró csapvíz alá tartjuk, szétszedjük a szálakat, majd 4 tányérba merjük, és kis halmokat formálunk belőle. Rámerjük a levest a hússal és a kukoricával együtt, mindegyik halomra teszünk egy teáskanál vajat, és a félretett újhagymával díszítjük. Azonnal tálaljuk.
Csirkehúsleves
1. A csirkecsontokat megmossuk, és egy nagy leveses lábosba vagy fazékba tesszük.
2. A vízzel felengedjük, csendesen főni hagyjuk. 30 percig főzzük, közben leszedjük a felszínén összegyűlt habot.
3. Beledobjuk a fokhagymát, az 1 cm-es gyömbérszeleteket és a újhagyma összezúzott fehér részét, és finoman gyöngyözve, félig lefedve 180 percen keresztül főzzük.
4. Finom lyukú szitán leszűrjük és megvárjuk, amíg kihűl. Éjszakára befedjük, és a hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, leszedjük róla a zsírt.