DUPLACSOKOLÁDÉS BROWNIE Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, konyhai mérleg, lábas, reszelő, sütő, sütőforma, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, kikeverés, reszelés, gyalulás, sütés
Adag: 1 sütőforma (20 darab)
Elkészítés:
1. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy 20 x 30 centiméteres formát.
2. Gőz fölött megolvasztjuk a félédes csokoládét a vajjal, majd 10 percre félretesszük hűlni.
3. Fakanállal belekeverjük a lisztet, a tojásokat, a sütőport és a sót. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 20-30 percig, illetve tűpróbáig sütjük.
4. Azonnal megszórjuk a reszelt étcsokoládéval, hogy ráolvadjon.
5. A süteményt 15 percig a formában hagyjuk hűlni, majd deszkára csúsztatjuk, kockára vágjuk és teljesen kihűtjük.