CSOKOLÁDÉKOCKA SÜTÉS NÉLKÜL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, nyújtófa, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hűtés, kikeverés, törés

Adag: 4-6 főre (18 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg háztartási keksz
3 evőkanál kakaó
1 evőkanál forró víz
1 db tojás
15 dkg vaj
6 evőkanál kristálycukor
18 dkg porcukor
6 dkg dió

Elkészítés:

1. A háztartási kekszet saját zacskójában, nyújtófával összetörjük.

2. 12 dkg vajat megolvasztunk, belekeverjük a cukrot, 1 evőkanál kakaót és a tojást.

3. Kis lángon, állandó keverés mellett 2 percig főzzük. Belekeverjük a kekszmorzsát.

4. Vékonyan kivajazunk egy lapos, szögletes tálat (körülbelül 20×30 centimétereset), és belesimítjuk a masszát. 120 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

5. A maradék vajat, a cukrot és a kakaót tálban habos rémmé keverjük. A süteményre kenjük, majd kockákra vágjuk. Durvára vágott dióval megszórjuk.