CSOKOLÁDÉKOCKA SÜTÉS NÉLKÜL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, nyújtófa, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hűtés, kikeverés, törés
Adag: 4-6 főre (18 darab)
Elkészítés:
1. A háztartási kekszet saját zacskójában, nyújtófával összetörjük.
2. 12 dkg vajat megolvasztunk, belekeverjük a cukrot, 1 evőkanál kakaót és a tojást.
3. Kis lángon, állandó keverés mellett 2 percig főzzük. Belekeverjük a kekszmorzsát.
4. Vékonyan kivajazunk egy lapos, szögletes tálat (körülbelül 20×30 centimétereset), és belesimítjuk a masszát. 120 percre hűtőszekrénybe helyezzük.
5. A maradék vajat, a cukrot és a kakaót tálban habos rémmé keverjük. A süteményre kenjük, majd kockákra vágjuk. Durvára vágott dióval megszórjuk.