Mandulás szív Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 55 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: gyúródeszka, hűtőszekrény, keverőtál, konyhai mérleg, műanyagfólia, nyújtófa, sütemény kiszúró formák, sütő, sütőlap
Eljárások: formákkal való kiszúrás, gyúrás, hűtés, nyújtás, sütés

Adag: 1 tepsi (24 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg darált mandula
1 csipet só
10 dkg vaj
15 dkg liszt
2 db tojássárgája
7 dkg kristálycukor
5 dkg porcukor

Elkészítés:

1. A lisztet, a sót, a mandulát tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat és tésztává gyúrjuk. Beledolgozzuk a tojássárgáját és rugalmas tésztává gyúrjuk.

2. Cipóvá formáljuk és műanyag fóliába csomagolva fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.

3. A hűtőszekrényből kivéve lisztezett deszkán 5 mm vastagon kinyújtjuk. Különböző alakzatokat szúrunk ki belőle.

4. Kivajazott, liszttel meghintett sütőlemezre fektetjük.

5. Előmelegített, 180 fokos sütőben 15 percig sütjük. Rácsra borítva kihűtjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.