PIRÍTOTT PALACSINTA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, palacsintasütő, sütő, tortalapát, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: csőben sütés, darálás, lerakás, sütés, töltés
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 adag palacsintatészta
25 dkg sárgabaracklekvár
12 dkg durvára tört dió
2 evőkanál olvasztott vaj
4 dkg kristálycukor
Elkészítés:
1. A tésztából a szokásos módon 12 vékony palacsintát sütünk.
2. Kivajazunk egy tűzálló tálat. A palacsinták egyik sarkába 1-1 kanál lekvárt kenünk, félbehajtjuk, és megint félbehajtjuk. A töltött palacsintákat a tálba helyezzük, olvasztott vajjal megkenjük.
3. Előmelegített, 180 fokos sütőben 10 percig sütjük.
4. A cukrot a dióval robotgépben összedaráljuk, majd a palacsintákra szórjuk. További 5 percre visszatoljuk a sütőbe.
Használhatunk másféle lekvárt is, vagy vegyesen kettőt. A palacsintákat megkenhetjük nutellával is.