PALACSINTATORTA HIDEGEN Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 35 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, kenőkés, keverőtál, palacsintasütő, tűzhely
Eljárások: kikeverés, lerakás/rétegezés, sütés

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl citromfagylalt
2 és fél dl eperfagylalt
2 és fél dl málnafagylalt
1 adag palacsintatészta
20 dkg friss eper

Elkészítés:

1. A tésztából|alrecept:12182] a szokásos módon 7 vastag palacsintát sütünk és hűlni hagyjuk.

2. A fagylaltokat 10 percig szobahőmérsékleten tartjuk.

3. Egy palacsintát tálra teszünk és megkenjük a málnafagylalt felével. Rátesszük a következő palacsintát, erre a citromfagylalt felét kenjük. A következő palacsintára eperfagylalt kerül.

4. Megismételjük a rétegzést. A tetejére üres palacsinta kerüljön.

5. Friss eperszemekkel díszítjük és azonnal fogyasztjuk.

PALACSINTA ALAPRECEPT

3 db tojás
15 dkg liszt
3.7 dl tej
10 dkg vaj
1 csipet só

1. A tojást tálba ütjük és habverővel felverjük. Másik tálban összekeverjük a lisztet és a sót. Apránként beleöntjük a tejet (1. kép) és csomómentesre keverjük. Végül belekeverjük a tojást is és simára keverjük. Letakarva fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.

2. Habverővel felverjük a tésztát. Palacsintasütőben vagy vékony, lapos serpenyőben 1 teáskanálnyi vajat forrósítunk. Beleöntünk 1 merőkanálnyi tésztát (2. kép) és eloszlatjuk a serpenyő alján (3. kép).

3. Feltesszük a tűzhelyre és közepes lángon addig sütjük, amíg az alja enyhén megbarnul, és a teteje is megszilárdul.

4. Falapáttal alányúlunk, megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük (4. kép). Előmelegített tálra csúsztatjuk. A serpenyőbe vajat dobunk, és addig folytatjuk a palacsinták sütését, amíg tart a tészta. Megtöltjük és feltekerve vagy négyrét hajtva kínáljuk.