NARANCSOS FEHÉRCSOKOLÁDÉ-HAB Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, hűtőszekrény, keverőtál, konyhai robotgép, lábas, tűzhely
Eljárások: habverés, hűtés, kikeverés
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg fehér csokoládé
½ dl narancslikőr
vagy
½ dl Cointreau likőr
4 db tojássárgája
2 és fél dl tejszín
3 evőkanál kristálycukor
2 teáskanál zselatin
Elkészítés:
1. A zselatint 3 evőkanál meleg vízben feloldjuk.
2. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, majd félretesszük hűlni.
3. Nagy tálban fehéredésig keverjük a tojássárgáját a cukorral. Belekeverjük az olvasztott csokoládét, majd a zselatinos folyadékot.
4. Robotgéppel kemény habbá verjük a tejszínt.
5. Amikor a csokoládékrém kihűlt, belevegyítjük a habot, majd 4-6 üvegkehelybe szétosztjuk és 3-4 órára hűtőszekrénybe helyezzük. Csokoládés keksszel kínáljuk.