Zabaglione Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fémtál, habverő, lábas, tűzhely
Eljárások: gőzölés, kikeverés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db tojássárgája
1 és ¼ dl tokaji szamorodni bor
vagy
1 és ¼ dl marsala bor
10 dkg kristálycukor
Elkészítés:
1. Nagy tálban fehéredésig keverjük a tojássárgáját a cukorral. Állandó keverés mellett, apránként felöntjük a borral.
2. A tálat áttesszük egy fazék fölé, amelyben vizet forralunk. Gőz fölött, habverővel állandóan keverve 15 percig főzzük, amíg besűrűsödik.
3. A borhabot hidegen és melegen egyaránt kínálhatjuk. Ha hidegen akarjuk fogyasztani, a felszínére műanyag fóliát nyomunk, hogy hűlés közben ne bőrösödjön meg.