Zabaglione Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 20 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fémtál, habverő, lábas, tűzhely
Eljárások: gőzölés, kikeverés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db tojássárgája
1 és ¼ dl tokaji szamorodni bor

vagy

1 és ¼ dl marsala bor
10 dkg kristálycukor

Elkészítés:

1. Nagy tálban fehéredésig keverjük a tojássárgáját a cukorral. Állandó keverés mellett, apránként felöntjük a borral.

2. A tálat áttesszük egy fazék fölé, amelyben vizet forralunk. Gőz fölött, habverővel állandóan keverve 15 percig főzzük, amíg besűrűsödik.

3. A borhabot hidegen és melegen egyaránt kínálhatjuk. Ha hidegen akarjuk fogyasztani, a felszínére műanyag fóliát nyomunk, hogy hűlés közben ne bőrösödjön meg.