PALACSINTA ALAPRECEPT Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 50 perc  Munkaidő: 45 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: alufólia, habverő, hűtőszekrény, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, műanyagfólia, palacsintasütő, sütő
Eljárások: hűtés, kikeverés, sütés

Adag: 12 darab

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db tojás
15 dkg liszt
3 ⅔ dl tej
10 dkg vaj
1 csipet só

Elkészítés:

1. A tojást tálba ütjük és habverővel felverjük. Másik tálban összekeverjük a lisztet és a sót. Apránként beleöntjük a tejet (1. kép) és csomómentesre keverjük. Végül belekeverjük a tojást is és simára keverjük. Letakarva fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.

2. Habverővel felverjük a tésztát. Palacsintasütőben vagy vékony, lapos serpenyőben 1 teáskanálnyi vajat forrósítunk. Beleöntünk 1 merőkanálnyi tésztát (2. kép) és eloszlatjuk a serpenyő alján (3. kép).

3. Feltesszük a tűzhelyre és közepes lángon addig sütjük, amíg az alja enyhén megbarnul, és a teteje is megszilárdul.

4. Falapáttal alányúlunk, megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük (4. kép). Előmelegített tálra csúsztatjuk. A serpenyőbe vajat dobunk, és addig folytatjuk a palacsinták sütését, amíg tart a tészta. Megtöltjük és feltekerve vagy négyrét hajtva kínáljuk.