Sült zöldséges muszaka Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  olcsó
Eszközök: habverő, kés, keverőtál, sütő, tepsi, tűzálló edény
Eljárások: csőben sütés, darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, kimagozás, sütés

Adag: 4 főre (1 tepsi)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg darabolt paradicsom
2 db kimagozott, durvára vágott piros húsú kaliforniai paprika
2 db vastagra szeletelt cukkini
1 nagyobb vastagra szeletelt padlizsán
3 dl natúr joghurt
2 db felvert tojás
1 evőkanál friss, apróra vágott kakukkfű
2 gerezd durvára vágott fokhagyma
2 fej cikkekre vágott vöröshagyma
6 dkg feta sajt
5 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A padlizsánt, a cukkinit, a vöröshagymát, a kaliforniai paprikát és a fokhagymát tepsibe tesszük. Meglocsoljuk az olajjal, és alaposan összekeverjük, majd megszórjuk kakukkfűvel, és sóval, borssal ízesítjük. 220 °C-ra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, félidőnél megfordítjuk a tepsit, majd addig sütjük, amíg a zöldségek aranybarnák és puhák lesznek.

2. Közben összekeverjük a tojást és a joghurtot, majd sóval, borssal ízesítjük. Amikor a zöldségek megsültek, a sütő hőmérsékletét 180 °C-ra mérsékeljük.

3. A zöldségek felét nagy tűzálló edénybe terítjük. Rákanalazzuk a paradicsomkonzervet a levével, majd rárétegezzük a maradék zöldségeket. Leöntjük a joghurtos tojással, és rámorzsoljuk a feta sajtot. A sütőbe téve 45-60 percig sütjük, amíg aranybarnára pirul. Forrón, melegen vagy hidegen is tálalhatjuk.