Sült zöldséges muszaka Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető olcsó
Eszközök: habverő, kés, keverőtál, sütő, tepsi, tűzálló edény
Eljárások: csőben sütés, darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, kimagozás, sütés
Adag: 4 főre (1 tepsi)
Elkészítés:
1. A padlizsánt, a cukkinit, a vöröshagymát, a kaliforniai paprikát és a fokhagymát tepsibe tesszük. Meglocsoljuk az olajjal, és alaposan összekeverjük, majd megszórjuk kakukkfűvel, és sóval, borssal ízesítjük. 220 °C-ra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, félidőnél megfordítjuk a tepsit, majd addig sütjük, amíg a zöldségek aranybarnák és puhák lesznek.
2. Közben összekeverjük a tojást és a joghurtot, majd sóval, borssal ízesítjük. Amikor a zöldségek megsültek, a sütő hőmérsékletét 180 °C-ra mérsékeljük.
3. A zöldségek felét nagy tűzálló edénybe terítjük. Rákanalazzuk a paradicsomkonzervet a levével, majd rárétegezzük a maradék zöldségeket. Leöntjük a joghurtos tojással, és rámorzsoljuk a feta sajtot. A sütőbe téve 45-60 percig sütjük, amíg aranybarnára pirul. Forrón, melegen vagy hidegen is tálalhatjuk.