Csőben sült padlizsán Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, reszelő, serpenyő, sütő, szűrőlapát, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: csőben sütés, darabolás, szeletelés, hámozás, lerakás, pirítás, reszelés, gyalulás, sütés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Közepes hőmérsékleten felforrósítjuk az olajat egy serpenyőben. Beletesszük a vöröshagymát, és 5 perc alatt üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, és pár másodpercig pirítjuk, amíg barnulni nem kezd. Szűrőkanállal kiszedjük a hagymakeveréket és tányérra tesszük. Ugyanebben a serpenyőben több adagban enyhén barnára sütjük a vastagra vágott padlizsánszeleteket.
2. Lapos tűzálló edény alját kibéleljük egy réteg padlizsánnal. Megszórjuk egy kis petrezselyemmel, kakukkfűvel, sóval és borssal. Ráterítünk egy réteg hagymát, paradicsomot és durvára reszelt mozzarellát, és mindegyik réteget megszórjuk petrezselyemmel, kakukkfűvel, sóval és borssal.
3. Folytatjuk a rétegezést, amíg tart a hozzávalókból, a legfelső réteg padlizsán legyen. Meghintjük parmezánnal. 200 °C-ra előmelegített sütőben, fedő nélkül sütjük 20-30 percig, amíg a teteje aranyszínű lesz, és a padlizsán megpuhul. Forrón tálaljuk.