Pestós ricottával töltött csirkemell paradicsomos öntettel Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, grillező, grillrács, hűtőszekrény, kés, keverőtál, reszelő, turmixgép, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, felszúrás, grillezés, hámozás, hűtés, kicsontozás, kikeverés, kimagozás, préselés, reszelés, gyalulás, töltés, turmixolás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A pestót és a ricottát kikeverjük egy kis tálkában, amíg alaposan összevegyülnek. Éles késsel mély lyukat vágunk a csirkemellek oldalába, zsebet formálunk, ezekbe töltjük a ricottás keveréket kanállal. Ezután a csirkemelleket az eredeti formájukra nyomkodjuk vissza, majd egy tálra helyezzük, lefedjük, majd 30 percre hűtőbe tesszük.
2. Az öntethez turmixgépbe öntjük az olívaolajat, hozzáadjuk a metélőhagymát, és simára turmixoljuk. A keveréket egy tálkába kaparjuk, hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, a zöldcitrom levét és finomra reszelt héját. Sóval, borssal ízesítjük.
3. Bekenjük a csirkemellet olívaolajjal, és borssal ízesítjük. Egészen forró grillen körülbelül 8 percig grillezzük mindkét oldalát, illetve amíg átsül vagy megpuhul. Tálalóedényre tesszük, rámerjük a paradicsomöntetet, és rögtön tálaljuk.
Pesto
1. A bazsalikomleveleket letépjük a szárról, jól megmossuk, salátacentrifugában alaposan leszárítjuk, vagy konyharuhával leitatjuk róluk a nedvességet.
2. A parmezán sajtot konyhai robotgépben kenyérmorzsa állagúra daráljuk. Hozzátesszük a fokhagymát meg a fenyőmagot is, durvára eldolgozzuk. Végül hozzáadjuk a bazsalikomot is, és az egészet összemixeljük.
3. Az olívaolajat lassan a pépbe csurgatjuk, hogy kenhető masszát kapjunk.
4. A pestót frissen főzött spagettihez keverjük, vagy a faszenes grillen sült húsokhoz, zöldségekhez kínáljuk. A mártás, lefedve,
3 napig a hűtőszekrényben eltartható.