BÁRÁNYBORDA BAZSALIKOMOS-ROZMARINGOS PÁCBAN Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Eszközök: citromnyomó, grillező, grillrács, hűtőszekrény, jénai edény, kenőecset, kés, műanyagfólia
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, hámozás, hűtés, pácolás, préselés
Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. Az egyenként 3 csontos részre vágott bordákat nagy, lapos edénybe tesszük, megszórjuk a rozmaringgal és a hagymával. Az olívaolajba belekeverjük a balzsamecetet és a citromlét, majd sóval, borssal ízesítjük.
2. A balzsamecetes páclét a bárányra öntjük, és jól beleforgatjuk. Műanyag fóliával lefedjük, és hideg helyre, 60-120 percre félretesszük pácolódni.
3. Lecsepegtetjük a húst, és félretesszük a páclét. Forró szénen 8-10 percig mindkét oldalán meggrillezzük a húst, közben gyakran kenegetjük a félretett páclével. Rozmaringszárakkal díszítve tálaljuk.