Fényezett oldalas Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, lábas, reszelő, serpenyő, szűrő, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, előfőzés, főzés, kikeverés, pirítás, reszelés, gyalulás, szűrés
Adag: 4-6 főre
Elkészítés:
1. Az oldalast a hentessel 5 centiméteres darabokra vágatjuk. Lábosba tesszük.
2. Hozzáadjuk a zöldjével együtt nagyobb darabokra vágott újhagymát, a meghámozott narancsot és a szójaszósz felét. Annyi hideg vízzel öntjük fel, amennyi ellepi.
3. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Leszűrjük, a főzőlevet félretesszük.
4. Ha a hús kihűlt, wokban vagy nagy serpenyőben megforrósítjuk az olajat. Beletesszük a húst és megpirítjuk.
5. Tálban összekeverjük a cukrot, a tyúkhúslevest, a maradék szójaszószt és a reszelt narancshéjat.
6. A húsra öntjük, és továbbra is nagy lángon, állandó keverés mellett addig főzzük, amíg a lé besűrűsödik és mindenütt bevonja a húst (7-8 perc). Vigyázat, a cukor könnyen megég!
Tyúkhúsalaplé
Valamennyi megtisztított hozzávalókat fazékba tesszük. Felöntjük a vízzel, és 2-3 órán át főzzük. Ha elkészült, a húsokat, a csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük.