MÁLNÁS PALACSINTA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, keverőtál, palacsintasütő, tortakés, tűzhely
Eljárások: flambírozás, göngyölés, kikeverés, sütés, töltés
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál málnaíz
1 teáskanál cukrozott málna
1 evőkanál rum
2 db palacsinta
ízlés szerint porcukor
Elkészítés:
A szokott módon palacsintát készítünk, megkenjük málnaízzel és beletesszük az előzőleg megáztatott, kandírozott málnaszemeket. Tányérra rakjuk, meghintjük porcukorral, leöntjük a rummal és tálaláskor meggyújtjuk.
Az alrecept kb. 12 db palacsinta hozzávalóit tartalmazza, a jelen recept pedig egy palacsinta töltéséhez elegendő gyümölcs mennyiséget ad meg. Erre figyeljünk az elkészítés tervezésénél!!
Amennyiben gyermekeknek vagy muszlimoknak készítjük, a flambírozást hagyjuk el, Ekkor málnaszörppel leöntve tálaljuk.