Vincellérsaláta tárkonyos öntettel Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 60 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, kés, keverőtál, salátástál, szűrő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, hűtés, kikeverés, kimagozás, párolás, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg dió
10 dkg kék szőlő
10 dkg fehér szőlő
25 dkg sült csirke

vagy

25 dkg főtt csirkehús
2 db paradicsom
10 dkg zöldbab
10 dkg edami sajt
1 csomó hónapos retek
1 fej hagyma
Az öntethez:
1 csipet kristálycukor
1 evőkanál szemes zöldbors
 dl szőlőlé
1 dl ecet
1 dl olaj
1 csomó tárkony
1 és ¼ dl rozébor

vagy

1 és ¼ dl vörösbor
néhány csepp Worcestershire szósz
ízlés szerint bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A húst szeletekre vágjuk, a hagymát és a retket megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük, a sajtot felkockázzuk. A szőlőt megmossuk, a szemeket kettévágjuk, a magot eltávolítjuk belőlük. A zöldbabot megtisztítjuk és sós vízben 5 percig pároljuk. A paradicsom héját lehúzzuk, magját kivesszük, húsát csíkokra vágjuk.

2. A fél vagy negyed diókkal együtt tálba tesszük, és óvatosan elvegyítjük az alapanyagokat.

3. A mártáshoz az olajat elkeverjük az ecettel, borral és szőlőlével, sóval, borssal, cukorral, Worcester mártással ízesítjük, végül hozzáadjuk a zöldborsot és a finomra aprított tárkonyt is. A salátára öntjük, összekeverjük, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.