Metélőzeller-saláta Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés , keverőtál , sajtkés , salátástál, serpenyő, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, kimagozás, párolás
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. A zellert és az édeskömény-gumót megtisztítjuk és vékony csíkokra vágjuk, a paprikát és a hagymát szintén.
2. Serpenyőben felhevítjük az olajat, és megpároljuk benne a zöldségeket. Borral felengedjük, és lefedve közepes hőnél 10 percig pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
3. Krémsajttal besűrítjük, citromlével, ecettel, mustárral, ribiszkekocsonyával, sóval, borssal ízesítjük.
4. A csíkokra vágott lágysajtot és csirkehúst a salátához keverjük, még egyszer ízesítjük, és finomra aprított metélőhagymával meghintve tálaljuk.