Metélőzeller-saláta Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 40 perc  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés  , keverőtál  , sajtkés  , salátástál, serpenyő, tűzhely, vágódeszka 
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, kimagozás, párolás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg metélőzeller
15 dkg friss krémsajt
10 dkg lágy sajt
10 dkg sült csirke

vagy

10 dkg főtt csirkehús
1 db édesköménygumó
1 db piros húsú paprika
1 db zöld húsú paprika
1 fej hagyma
2 evőkanál olaj
1 és ¼ dl fehérbor
1 db leve citrom
2 evőkanál ecet
2 evőkanál enyhén csípős mustár
2 evőkanál ribiszkezselé
1 csomó metélőhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A zellert és az édeskömény-gumót megtisztítjuk és vékony csíkokra vágjuk, a paprikát és a hagymát szintén.

2. Serpenyőben felhevítjük az olajat, és megpároljuk benne a zöldségeket. Borral felengedjük, és lefedve közepes hőnél 10 percig pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.

3. Krémsajttal besűrítjük, citromlével, ecettel, mustárral, ribiszkekocsonyával, sóval, borssal ízesítjük.

4. A csíkokra vágott lágysajtot és csirkehúst a salátához keverjük, még egyszer ízesítjük, és finomra aprított metélőhagymával meghintve tálaljuk.