Mexikói saláta Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Eszközök: citromnyomó, hűtőszekrény, kés, keverőtál, lábas, salátástál, szűrő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, pácolás, párolás, préselés, szűrés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A tintahalat lassan (hűtőszekrényben) felengedtetjük, majd forrásban levő sós vízben 15 percig pároljuk, aztán leöntjük a levét, és ha kihűlt, szeletekre vágjuk.
2. A citromlevet, sót, borsot, olajat és mustárt simára keverjük, s az így kapott pácba (marinádba) beletesszük a tintahalat, és állni hagyjuk benne.
3. Közben eltávolítjuk a paradicsom csumáját, felső részén keresztben bevágjuk, rövid időre forrásban levő vízbe mártjuk és lehúzzuk a héját, negyedekre vágjuk és kimagozzuk.
4. A hagymát meghámozzuk, felszeleteljük és a paradicsommal a marinírozott tintahalhoz keverjük. Végül tányérokra rendezzük, olajbogyóval, pepperonival és citromfűvel díszítjük.