Tonhalpogácsa Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 40 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, papírtörlő, reszelő, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, kikeverés, passzírozás, áttörés, reszelés, gyalulás, sütés bő zsiradékban

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg konzerv tonhal
35 dkg tehéntúró
1 db tojás
7 dkg liszt
8 dkg reszelt parmezán sajt
1 csokor apróra vágott petrezselyem
ízlés szerint só
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A lecsöpögtetett tonhalat villával szétnyomkodjuk, majd belekeverjük a tehéntúróba.

2. Tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a reszelt parmezán sajtot, fél csokor, apróra vágott petrezselymet. Ízlés szerint sózzuk.

3. Kanálnyi adagokat szaggatunk ki a masszából, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle. Lisztbe hempergetjük, kissé ellapítjuk.

4. Bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Itatósra szedve a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. A maradék friss petrezselyemmel díszítjük.