KÁVÉBROWNIE CSOKOLÁDÉS TEJFÖLÖS MÁZZAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, hűtőszekrény, kávéfőző, kenőkés, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, sütő, sütőpapír, szita, tepsi, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: csokoládé temperálása, darabolás, szeletelés, gőzölés, kikeverés, pihentetés, sütés, szitálás, törés
Adag: 1 tepsi (9-16 szelet)
Elkészítés:
1. A vajat és a csokoládét kis hőálló edényben gyengén forrásban lévő víz fölé tesszük, felolvasztjuk, és simára keverjük. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
2. A tojást a cukorral habverővel felverjük. Az olvasztott csokoládét és a lehűtött kávét jól elkeverjük benne. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót, és összeforgatjuk vele. Hozzákeverjük a diót. A tésztát kivajazott, sütőpapírral kibélelt, négyszögletes, 20 cm-es tepsibe öntjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
3. A mázhoz megolvasztjuk a csokoládét. Beletesszük a tejfölt, és simára keverjük benne. A sütemény tetejét bevonjuk a krémmel, és krémlapáttal hullámos mintát húzunk bele. Hűvös helyen hagyjuk megdermedni. A süteményt 9 vagy 16 kockákra vágjuk, és a tálaláshoz kivesszük a tepsiből.