KÁVÉBROWNIE CSOKOLÁDÉS TEJFÖLÖS MÁZZAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 90 perc  Munkaidő: 40 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, hűtőszekrény, kávéfőző, kenőkés, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, sütő, sütőpapír, szita, tepsi, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: csokoládé temperálása, darabolás, szeletelés, gőzölés, kikeverés, pihentetés, sütés, szitálás, törés

Adag: 1 tepsi (9-16 szelet)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg apróra darabolt csokoládé
2 evőkanál fekete, erős kávé
6 dkg vaj
18 dkg barna cukor
2 db tojás
8 dkg liszt
½ teáskanál sütőpor
1 csipet só
6 dkg apróra vágott dió
A kikenéshez:
kevés vaj
A mázhoz:
másfél dl tejföl
12 dkg apróra darabolt étcsokoládé

Elkészítés:

1. A vajat és a csokoládét kis hőálló edényben gyengén forrásban lévő víz fölé tesszük, felolvasztjuk, és simára keverjük. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

2. A tojást a cukorral habverővel felverjük. Az olvasztott csokoládét és a lehűtött kávét jól elkeverjük benne. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót, és összeforgatjuk vele. Hozzákeverjük a diót. A tésztát kivajazott, sütőpapírral kibélelt, négyszögletes, 20 cm-es tepsibe öntjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

3. A mázhoz megolvasztjuk a csokoládét. Beletesszük a tejfölt, és simára keverjük benne. A sütemény tetejét bevonjuk a krémmel, és krémlapáttal hullámos mintát húzunk bele. Hűvös helyen hagyjuk megdermedni. A süteményt 9 vagy 16 kockákra vágjuk, és a tálaláshoz kivesszük a tepsiből.