DUPLACSOKIS MUFFIN Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: edényfogó, habverő, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, muffin sütőforma, sütő, szita, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, gőzölés, habverés, kikeverés, sütés, szitálás
Adag: 4 főre (12 darab)
vagy
Elkészítés:
1. A muffin sütőforma mélyedéseibe 12 papír sütőformát teszünk.
2. A lisztet, a kakaót, a sütőport és a fahéjat nagy Keverőtálba szitáljuk. Belekeverjük a cukrot és a fehér csokoládéból 12 dkg-ot.
3. Külön tálban habverővel a tojást az olajjal habosra verjük, apránként hozzáöntve a tejet is. A liszttel összekeverjük, de csak annyira, hogy éppen elegyedjen. A papírformákat egyenlően, kb. a háromnegyedükig megtöltjük a tésztával. 200 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép magasra és ruganyosra sütjük. A sütőformában hagyjuk 2 percig, majd rácsra tesszük, hogy teljesen kihűlhessen.
4. A megmaradt csokoládét hőálló edénybe tesszük, majd egy lábos gyengén forrásban levő víz fölött megolvasztjuk. A muffinokra csorgatjuk. Hagyjuk megszilárdulni, majd tálalás előtt meghintjük egy kevés kakaóval.