Báránycomb Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 50 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: séfkés, spékelő kés, sütő, sütőtál
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, sütés, tűzdelés

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 szál rozmaring
3 gerezd fokhagyma
200 dkg egész báránycomb
2 evőkanál pisztáciaolaj
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 250 °C-ra. A fokhagymát tisztítsuk meg, és vágjuk vékony szeletekre. A comb felületét több helyen vagdossuk be, mindegyik nyílásba dugjunk egy-egy fokhagymaszeletet.

2. A megtűzdelt combot finoman dörzsöljük be olajjal, majd helyezzük kiolajozott sütőtálba. Öntsünk alá fél pohár vizet, és adjuk hozzá a rozmaringot. A húst sózzuk, borsozzuk, majd süssük 15 percig a forró sütőben. Csökkentsük a hőmérsékletet, és 200 °C-on süssük még 25 percig.

3. Szeleteljük fel, és tálaljuk a hagyományos friss, petrezselymes zöldbabkörettel.

A legjobb báránypecsenyét tavasszal élvezhetjük, mert a fiatal bárány húsa a legporhanyósabb.