Báránycomb Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: séfkés, spékelő kés, sütő, sütőtál
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, sütés, tűzdelés
Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 250 °C-ra. A fokhagymát tisztítsuk meg, és vágjuk vékony szeletekre. A comb felületét több helyen vagdossuk be, mindegyik nyílásba dugjunk egy-egy fokhagymaszeletet.
2. A megtűzdelt combot finoman dörzsöljük be olajjal, majd helyezzük kiolajozott sütőtálba. Öntsünk alá fél pohár vizet, és adjuk hozzá a rozmaringot. A húst sózzuk, borsozzuk, majd süssük 15 percig a forró sütőben. Csökkentsük a hőmérsékletet, és 200 °C-on süssük még 25 percig.
3. Szeleteljük fel, és tálaljuk a hagyományos friss, petrezselymes zöldbabkörettel.