GAZDAG CSOKOLÁDÉS PISKÓTA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, mozsár, sütő, sütőpapír, tortaforma
Eljárások: darabolás, szeletelés, kerek sütőforma bélelése papírral, kevert tészta kikeverése, sütés, törés
Adag: 1 tortaforma
Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokra bemelegítjük. Egy 20 cm-es kerek tortaformát kivajazunk vagy kiolajozunk, és sütőpapírral kibéleljük.
2. A cukrot, a vaníliás cukrot a liszttel, a sütőporral, a kakaóval és a dióval összekeverjük, a csokoládét is hozzáadjuk. A közepébe mélyedést nyomunk.
3. A vajat a tojásokkal simára keverjük, a száraz anyagok mélyedésébe öntjük, és apránként addig verjük, amíg teljesen át nem nedvesedett.
4. A formába kanalazzuk, és 45-50 perc alatt tűpróbáig sütjük. (Nem baj, ha a tű kissé nedvesnek tűnik, de a tészta ne legyen nyers.) Porcukorral megszórva, cikkekre vágva tálaljuk.