OLASZ CSOKOLÁDÉTORTA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, mikrohullámú készülék, sütőpapír, tortaforma, tortakarima
Eljárások: csokoládé temperálása, darabolás, szeletelés, dermesztés, gőzölés, hűtés, kerek sütőforma bélelése papírral, kimagozás, törés

Adag: 1 tortaforma

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg apróra darabolt étcsokoládé
14 dkg darabolt, kimagozott aszalt gyümölcs
13 dkg babapiskóta
3 dkg összevagdalt mogyoró
20 dkg vaj
2 db tojás

Elkészítés:

1. Egy 20 cm átmérőjű kerek tortaformát kikenünk, és az alját meg az oldalát sütőpapírral kibéleljük.

2. A csokoládét a vajjal gőzön vagy mikrohullámú készülékben felolvasztjuk, simára keverjük.

3. Langyosra hűtve a tojásokkal habosra verjük, majd a vegyes szárított gyümölccsel (őszi- és sárgabarack, datolya, szilva), az összetördelt piskótával meg a mogyoróval összedolgozzuk. A formába töltve 5 óráig a hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen.

4. Cikkekre vágva fagylalttal vagy tejszínhabbal tálaljuk.

A legkönnyebb a formából kiszedni, ha kivehető aljú tortaformában készítjük, de akkor is alaposan ki kell kenni.