Parajjal és sajttal töltött kagylótészta Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, lábas, reszelő, serpenyő, sütő, sütőtál, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, fonnyasztás, főzés, hámozás, pirítás, reszelés, gyalulás, szűrés, töltés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát, és leszűrjük.
2. Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a felaprított szalonnát, a finomra vágott hagymát, és közepes tűzön 3 percig pirítjuk. Ha kissé megpirult, hozzáadjuk a felaprított parajt, és lassú tűzön megfonnyasztjuk. Beletesszük a ricotta sajtot, és jól összekeverjük.
3. A kész keveréket a kifőtt tésztakagylókba merjük, és meghintjük a reszelt parmezán sajttal. A tésztakagylókat hideg, kissé megolajozott sütőtálba helyezzük, és közepes-erős hőfokon 3 percig pirítjuk. Akkor jó, ha mindenhol jól átmelegszik, és a széle kissé megpirul.
4. A paradicsommártást kis lábosban, erős tűzön egy percig melegítjük, a tálba merjük, és elrendezzük rajta a töltött kagylókat.