Parajjal és sajttal töltött kagylótészta Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 35 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, lábas, reszelő, serpenyő, sütő, sütőtál, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, fonnyasztás, főzés, hámozás, pirítás, reszelés, gyalulás, szűrés, töltés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg ricotta sajt
50 dkg apróra vágott paraj
20 db hosszú kagylótészta
1 evőkanál olaj
25 dkg konzerv paradicsommártás
3 és fél dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 fej finomra vágott hagyma
2 szelet apróra vágott szalonna

Elkészítés:

1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát, és leszűrjük.

2. Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a felaprított szalonnát, a finomra vágott hagymát, és közepes tűzön 3 percig pirítjuk. Ha kissé megpirult, hozzáadjuk a felaprított parajt, és lassú tűzön megfonnyasztjuk. Beletesszük a ricotta sajtot, és jól összekeverjük.

3. A kész keveréket a kifőtt tésztakagylókba merjük, és meghintjük a reszelt parmezán sajttal. A tésztakagylókat hideg, kissé megolajozott sütőtálba helyezzük, és közepes-erős hőfokon 3 percig pirítjuk. Akkor jó, ha mindenhol jól átmelegszik, és a széle kissé megpirul.

4. A paradicsommártást kis lábosban, erős tűzön egy percig melegítjük, a tálba merjük, és elrendezzük rajta a töltött kagylókat.