TARKA CSOKOLÁDÉS TÚRÓTORTA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 40 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: alufólia, burgonyanyomó, habverő, hűtőszekrény, keverőtál, konyhai robotgép, lábas, tortaforma, tűzhely
Eljárások: darálás, dermesztés, főzés, habverés, hűtés, kikeverés, lerakás, passzírozás, áttörés

Adag: 1 tortaforma (8-10 főre)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13 dkg csokoládés keksz
6 dkg olvasztott vaj
½ kiskanál őrölt fahéj
A töltelékhez:
6 dkg olvasztott étcsokoládé
40 dkg áttört tehéntúró
6 dkg olvasztott fehér csokoládé
6 dkg olvasztott tejcsokoládé
2 és fél dl habbá vert tejszín
 dl víz
1 evőkanál zselatin
1 és ¼ dl tej
5 dkg kristálycukor

Elkészítés:

1. Egy 20 cm átmérőjű kerek tortaformát alufóliával kibélelünk, és az alját meg az oldalát kiolajozzuk.

A kekszet megdaráljuk, és a fűszerekkel meg a vajjal összedolgozva a forma aljára tapasztjuk. 20 percre jégbe hűtjük.

2. A töltelékhez a zselatint a vízzel simára keverjük, kevergetve fél percig főzzük, majd langyosra hűtjük.

3. A túrót a cukorral meg a tejjel habosra keverjük, és 3 egyenlő részre osztjuk. A fehércsokoládét az első, a tejcsokoládét a második, az étcsokoládét a harmadik részbe keverjük. Mindegyikbe egyforma mennyiségű zselatint is csorgatunk. Ugyanígy a tejszínhabot is három részre osztjuk, és mind a három krémbe keverünk egy adagot.

4. A fehércsokoládés krémet a tésztára simítjuk, erre a tejcsokoládésat kenjük. A tetejére az étcsokoládés krém kerül. 180 percre jégbe hűtjük, hogy a krémek megkocsonyásodjanak. A formából kivéve, a torta tetejét tejszínhabbal és csokoládélapokkal díszítjük.