TARKA CSOKOLÁDÉS TÚRÓTORTA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: alufólia, burgonyanyomó, habverő, hűtőszekrény, keverőtál, konyhai robotgép, lábas, tortaforma, tűzhely
Eljárások: darálás, dermesztés, főzés, habverés, hűtés, kikeverés, lerakás, passzírozás, áttörés
Adag: 1 tortaforma (8-10 főre)
Elkészítés:
1. Egy 20 cm átmérőjű kerek tortaformát alufóliával kibélelünk, és az alját meg az oldalát kiolajozzuk.
A kekszet megdaráljuk, és a fűszerekkel meg a vajjal összedolgozva a forma aljára tapasztjuk. 20 percre jégbe hűtjük.
2. A töltelékhez a zselatint a vízzel simára keverjük, kevergetve fél percig főzzük, majd langyosra hűtjük.
3. A túrót a cukorral meg a tejjel habosra keverjük, és 3 egyenlő részre osztjuk. A fehércsokoládét az első, a tejcsokoládét a második, az étcsokoládét a harmadik részbe keverjük. Mindegyikbe egyforma mennyiségű zselatint is csorgatunk. Ugyanígy a tejszínhabot is három részre osztjuk, és mind a három krémbe keverünk egy adagot.
4. A fehércsokoládés krémet a tésztára simítjuk, erre a tejcsokoládésat kenjük. A tetejére az étcsokoládés krém kerül. 180 percre jégbe hűtjük, hogy a krémek megkocsonyásodjanak. A formából kivéve, a torta tetejét tejszínhabbal és csokoládélapokkal díszítjük.