CITROMOS-TONHALAS ORECCHIETTE KAPRIBOGYÓMÁRTÁSBAN Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, fokhagymaprés, kés, keverőtál, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely, vastagfalú lábas
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, kikeverés, pirítás, préselés, reszelés, gyalulás, szűrés, zúzás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál citromlé
40 dkg konzerv pácolt tonhal
50 dkg kagylótészta

vagy

50 dkg orecchiette
¼ teáskanál cayenne-bors
1 evőkanál kapribogyó
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
3 dkg vaj
2 és fél dl tejszín
1 fej hagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint fekete bors

Elkészítés:

1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát, leszűrjük, és visszatesszük a fazékba.

2. Amíg az orecchiette fő, felforrósítjuk a vajat, és 1-2 percig pirítjuk rajta a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a leszűrt tonhalat, a citromlevet, a tejszínt, a petrezselyem felét és a kapribogyót is. Fekete borssal, esetleg cayenne-borssal ízesítjük, és lassú tűzön 5 percig főzzük.

3. A mártást a kifőtt tésztához keverjük, és jól összeforgatjuk. A megmaradt petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

A tésztát a mártással két fakanál segítségével tudjuk legjobban összekeverni.