CITROMOS-TONHALAS ORECCHIETTE KAPRIBOGYÓMÁRTÁSBAN Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, fokhagymaprés, kés, keverőtál, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely, vastagfalú lábas
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, kikeverés, pirítás, préselés, reszelés, gyalulás, szűrés, zúzás
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát, leszűrjük, és visszatesszük a fazékba.
2. Amíg az orecchiette fő, felforrósítjuk a vajat, és 1-2 percig pirítjuk rajta a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a leszűrt tonhalat, a citromlevet, a tejszínt, a petrezselyem felét és a kapribogyót is. Fekete borssal, esetleg cayenne-borssal ízesítjük, és lassú tűzön 5 percig főzzük.
3. A mártást a kifőtt tésztához keverjük, és jól összeforgatjuk. A megmaradt petrezselyemmel meghintve tálaljuk.