BARACKOS SZELETEK Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár

Eszközök: citromnyomó, habverő, hűtőszekrény, keverőtál, lábas, sütőpapír, tepsi, turmixgép, tűzhely
Eljárások: áztatás, forrázás, főzés, habverés, hűtés, kikeverés, préselés, turmixolás

Adag: 12 főre (12 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg babapiskóta
A töltelékhez:
20 dkg összevágott aszalt sárgabarack
50 dkg áttört tehéntúró
2 és fél dl kissé felvert tejszín
1 és ¼ dl tejföl
¾ dl citromlé
3 dl forró víz
20 dkg kristálycukor
 dl hideg víz
1 evőkanál zselatin

Elkészítés:

1. Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A babapiskótát az aljára sorba fektetjük.

2. A töltelékhez a barackot 3 dl vízzel leforrázzuk, 15 percig áztatjuk, 10 dkg cukrot öntünk bele, és addig kevergetjük, amíg a cukor fel nem oldódott. Utána a barackot puhára főzzük, a levét kissé elpárologtatjuk. Langyosra hűtjük, majd turmixoljuk.

3. A zselatint a hideg vízzel simára keverjük, kevergetve fél percig főzzük, majd langyosra hűtjük.

4. A túrót 10 deka cukorral habosra keverjük, citromlével és tejföllel ízesítjük. A barackpürét meg a zselatint belekeverjük, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk. A piskótára simítva 180 percre jégbe hűtjük. 12 szeletre vágva tálaljuk.