BARACKOS SZELETEK Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Adag: 12 főre (12 darab)
Elkészítés:
1. Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A babapiskótát az aljára sorba fektetjük.
2. A töltelékhez a barackot 3 dl vízzel leforrázzuk, 15 percig áztatjuk, 10 dkg cukrot öntünk bele, és addig kevergetjük, amíg a cukor fel nem oldódott. Utána a barackot puhára főzzük, a levét kissé elpárologtatjuk. Langyosra hűtjük, majd turmixoljuk.
3. A zselatint a hideg vízzel simára keverjük, kevergetve fél percig főzzük, majd langyosra hűtjük.
4. A túrót 10 deka cukorral habosra keverjük, citromlével és tejföllel ízesítjük. A barackpürét meg a zselatint belekeverjük, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk. A piskótára simítva 180 percre jégbe hűtjük. 12 szeletre vágva tálaljuk.