SPAGETTI GARNÉLÁVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Eszközök: citromnyomó, kés, lábas, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, felengedés, főzés, hámozás, pirítás, préselés, rák előkészítése, szűrés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Egy nagy lábosban sós vizet forralunk. Beletesszük a spagettit, és éppen csak puhára főzzük (al dente).
2. Közben egy nagy lábosban közepes tűzön felforrósítjuk az olívaolajat. A fokhagymát aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a rákhúst és a petrezselymet, és megkeverjük. Felöntjük a borral, és 2 percig gyöngyözve főzzük. Belekeverjük a citromlét, és tovább főzzük, amíg a garnélák rózsaszínűek lesznek.
3. A spagettit leszűrjük és lecsepegtetjük. A garnélákhoz adjuk, és elkeverjük velük. Sóval, borssal ízesítjük.
4. Az egészet egy nagy tálba halmozzuk, és petrezselyemmel díszítjük. Azonnal tálaljuk.