SPAGETTI GARNÉLÁVAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  drága
Eszközök: citromnyomó, kés, lábas, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, felengedés, főzés, hámozás, pirítás, préselés, rák előkészítése, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg spagetti
45 dkg tisztított, nyers garnélarák
1 és ¼ dl olívaolaj
6 gerezd vékonyra szeletelt fokhagyma
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
1 és ¼ dl száraz fehérbor
4 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
A díszítéshez:
ízlés szerint apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. Egy nagy lábosban sós vizet forralunk. Beletesszük a spagettit, és éppen csak puhára főzzük (al dente).

2. Közben egy nagy lábosban közepes tűzön felforrósítjuk az olívaolajat. A fokhagymát aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a rákhúst és a petrezselymet, és megkeverjük. Felöntjük a borral, és 2 percig gyöngyözve főzzük. Belekeverjük a citromlét, és tovább főzzük, amíg a garnélák rózsaszínűek lesznek.

3. A spagettit leszűrjük és lecsepegtetjük. A garnélákhoz adjuk, és elkeverjük velük. Sóval, borssal ízesítjük.

4. Az egészet egy nagy tálba halmozzuk, és petrezselyemmel díszítjük. Azonnal tálaljuk.