CSOKOLÁDÉS-BANÁNOS-RUMOS TÚRÓTORTA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 40 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: alufólia, habverő, hűtőszekrény, keverőtál, konyhai robotgép, sütő, tepsi
Eljárások: darálás, gyúrás, habverés, hűtés, kikeverés, sütés, töltés

Adag: 8 szelet (1 tepsi)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg csokoládés keksz
9 dkg olvasztott vaj
A díszítéshez:
1 db banán
A töltelékhez:
40 dkg áttört tehéntúró
1 nagy banán
1 evőkanál rum
8 dkg olvasztott főzőcsokoládé
10 dkg barna cukor
2 evőkanál étkezési keményítő
3 db tojás
2 evőkanál tejföl
igény szerint tejszínhab

Elkészítés:

1. Egy 23 cm átmérőjű négyszögletes formát alufóliával kibélelünk, és az alját meg az oldalát kiolajozzuk. A kekszet megdaráljuk, a vajjal összedolgozzuk, és a forma aljára nyomkodjuk. A sütőt 180 °C-ra bemelegítjük.

2. A töltelékhez a túrót a cukorral habosra verjük, majd az összetört banánnal és a keményítővel kikeverjük. A tojásokat egyenként beledolgozzuk, és a rumot, a tejfölt meg a csokoládét is belekeverjük.

3. A keveréket a keksszel bélelt formába simítjuk, és kb. 45 percig sütjük. Kihűtjük, majd a hűtőszekrénybe tesszük. Négyzetekre vágva, tejszínhabbal és karikákra vágott banánnal koronázva rakjuk tálra.