CSOKOLÁDÉS MEGGY Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, lábas, sütőpapír, tepsi, tűzhely
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, formázás, gőzölés
Adag: 8 főre (24 darab)
vagy
vagy
vagy
Elkészítés:
1. Egy tepsire sütőpapírt terítünk.
2. A félbevágott meggyszemeket legalább 60 percig rumba vagy konyakba áztatjuk. Időnként megkeverjük.
3. A marcipánmasszát 24 darabra vágjuk, és a levágott darabokból golyókat formálunk. Minden marcipángolyó tetejébe belenyomunk egy fél szem meggyet.
4. A darabokra tört csokoládét forró vízzel telt edény felett megolvasztjuk. A simára kevert olvadt csokoládéba fogpiszkálóval belemártjuk a marcipángolyókat, a felesleget lecsepegtetjük róluk. A csokoládéval bevont golyókat a sütőpapírra tesszük, és hagyjuk megszilárdulni a bevonatot.
5. Ha díszíteni is akarjuk az édességet, akkor különböző színű csokoládékat megolvasztunk, és kis vonalakat húzunk belőle a csokoládémázra.