BUKKANÓS HALMOCSKA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc kezdőknek átlagos ár
Eszközök: fazék, hűtőszekrény, keverőtál, sütőpapír, tepsi, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, gőzölés, hűtés
Adag: 4 főre (18 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg mályvacukor
15 dkg tejcsokoládé
3 dkg apróra vágott dió
3 dkg apróra vágott aszalt sárgabarack
Elkészítés:
1. Egy tepsire sütőpapírt terítünk.
2. A kis darabokra tört csokoládét egy nagy keverőtálban gőz fölött addig keverjük, amíg a csokoládé felolvad. Hozzákeverjük a színes mini mályvacukrot, a diót és a sárgabarackot, hogy a csokoládé minden darabot bevonjon.
3. Az előkészített sütőlemezre púpozott teáskanálnyi halmocskákat teszünk a keverékből. Az édességet a hűtőben pihentetjük. Amikor a csokoládé megdermedt, a kis halmokat a sütőpapírról levéve süteményestálra, vagy egyenként minyonpapírba helyezzük.