CSOKOLÁDÉKOSÁRKA RUMOS KRÉMMEL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 120 perc  Munkaidő: 50 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fazék, hűtőszekrény, kenőecset, keverőtál, nyomózsák, sütőpapír, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, dermesztés, formázás, gőzölés, hűtés, kikeverés, töltés, törés

Adag: 4 főre (12 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg durvára tört étcsokoládé
12 szem pirított mandula
A töltelékhez:
4 evőkanál mascarpone
1 evőkanál rum
12 dkg durvára tört étcsokoládé

Elkészítés:

1. Az összetört étcsokoládét egy gőz fölé állított tálban felolvasztjuk. Egy papír sütőforma aljára fél teáskanálnyi olvadt csokoládét öntünk, majd ecsettel az oldalát is megkenjük. Ugyanilyen módon elkészítjük a többi 11 kosárkát. 30 percig hagyjuk dermedni a csokoládét, majd 15 percre betesszük a kosárkákat a hűtőbe. Szükség esetén újra felmelegítjük a csokoládét, és újabb vékony réteggel vonjuk be a kosárkákat, majd további 30 percre visszatesszük őket a hűtőbe.

2. A krémes töltelékhez a fentiekhez hasonló módon megolvasztjuk a csokoládét. A tálat levesszük a gőzről, és simára keverjük a csokoládét. Amikor kissé kihűlt, a rumot és a mascarponét hozzáadva lágy krémmé dolgozzuk össze. A krémet időnként megkeverve hagyjuk teljesen kihűlni.

3. A krémet csillagos csövű habzsákba kanalazzuk. A csokoládékosárkákról óvatosan eltávolítjuk a sütőpapírt, és megtöltjük őket a krémmel. A kosárkákat egy-egy szem pörkölt mandulával díszíthetjük.