FEHÉR TRÜFFEL PISZTÁCIÁVAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: gyúródeszka, hűtőszekrény, kés, keverőtál, lábas, sütőpapír, tűzhely
Eljárások: dermesztés, formázás, gőzölés, hűtés, kikeverés

Adag: 8-10 főre (30 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg durvára tört fehér csokoládé
3 dkg hámozott, apróra vágott pisztácia
1 dkg vaj
¾ dl zsíros tejszín
A hempergetéshez:
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. A csokoládét, a vajat és a tejszínt hőálló tálba tesszük, és gőz fölött megolvasztjuk. Csak akkor keverjük össze óvatosan, amikor már levettük a gőzről. Hozzákeverjük a pisztáciát. A tálat frissen tartó fóliával lefedjük, és a keveréket 8 órán vagy egy éjszakán át a hűtőben hagyjuk pihenni.

2. A gyúródeszkára tett zsírpapírra teáskanálnyi kupacokat adagolunk a krémből, és kis gombócokat formálunk belőlük. A trüffeleket tálcára helyezve 120 percen át hűtjük a hűtőben.

3. Tálalás előtt a bonbonokat porcukorban meghempergetjük.