CSOKOLÁDÉS CSÁBÍTÁS Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 75 perc  Munkaidő: 30 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár

Eszközök: fazék, habverő, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, nyomózsák, sütő, tepsi, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, gőzölés, kikeverés, sütés, szitálás, törés

Adag: 1 tepsi (24 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg apróra vágott mogyoró
5 dkg apróra vágott pekándió
37 dkg étcsokoládé
4 dkg fehér csokoládé
6 evőkanál vaj
1 teáskanál erős, fekete kávé
2 db tojás
15 dkg barnacukor
23 dkg liszt
¼ teáskanál sütőpor
1 csipet só
2 teáskanál mandulaaroma
A kikenéshez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. 23 dkg étcsokoládét egy hőálló tálban gőz fölött összekeverünk a vajjal és a kávéval, és teljesen felolvasztjuk benne.

2. Közben egy másik tálban felverjük a tojásokat, apránként hozzáadva a cukrot. A csokoládét levesszük a tűzről, simára keverjük, majd alaposan elvegyítjük a cukros tojással.

3. Ezután hozzáadjuk az átszitált lisztet, a sütőport és a sót. Beleszórunk 9 dkg étcsokoládét, darabokra törve, majd jól elkeverjük benne a mandulaaromát és a diót is.

4. A tésztából kiskanállal 24 kerek halmocskát teszünk a vajjal kikent tepsire. A 180 °C-ra előmelegített sütőben 16 percig sütjük. A kis süteményeket fémrácsra kiszedve hagyjuk teljesen kihűlni. A maradék étcsokoládét és a fehér csokoládét megolvasztjuk. Habzsákból előbb fehér, majd barna csokoládécsíkokat nyomunk a sütemények tetejére.