SÁRGABARACKOS-CSOKOLÁDÉS KEKSZ Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, szita, tepsi
Eljárások: darabolás, szeletelés, kikeverés, sütés, szitálás
Adag: 2 tepsi (12 darab)
Elkészítés:
1. A vajat, a barna cukrot és a nádcukrot habosra keverjük. Apránként beleöntjük a tojást, és tovább keverjük.
2. Hozzáadjuk az átszitált lisztet a sütőporral, majd a csokoládét és a sárgabarackot.
3. Két kivajazott tepsire egymástól kellő távolságra evőkanálnyi mennyiségeket halmozunk a tésztából. A 180 °C-ra előmelegített sütőben 13-15 percig sütjük. Akkor jó, ha kívül már ropogós, de belül még puha a tészta. A kekszeket 2 percig a tepsin pihentetjük, majd fémrácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni.