Diós mokkakeksz Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, mozsár, sütő, szita, tepsi
Eljárások: darabolás, szeletelés, kikeverés, sütés, szitálás, törés
Adag: 4 főre (16 darab)
Elkészítés:
1. A vajat, a barna cukrot és a nádcukrot habosra keverjük. Egy másik tálban a tojást a vaníliaaromával és az evőkanálnyi forró vízben feloldott kávéval alaposan felverjük.
2. A kávékeveréket apránként hozzákeverjük a cukros vajhoz. Ezután óvatosan beleforgatjuk az átszitált lisztet, a sütőport és szódabikarbónát, majd a csokoládét és a diót.
3. A tésztából két kivajazott tepsire egymástól kellő távolságra kiskanálnyi mennyiségeket halmozunk. A 180 °C-ra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. Akkor jó, ha kívül már ropogós, de belül még puha a tészta. A kekszeket 2 percig a tepsin pihentetjük, majd fémrácsra helyezve hagyjuk őket teljesen kihűlni.