FEHÉR CSOKOLÁDÉS KEKSZ Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 35 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, mozsár, sütő, tepsi
Eljárások: darabolás, szeletelés, kikeverés, sütés, szitálás, törés

Adag: 6-8 főre (24 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg durvára tört fehér csokoládé
5 dkg durvára tört paradió
12 dkg puha vaj
12 dkg barna cukor
1 db felvert tojás
20 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1 csipet só
A kikenéshez:
kevés vaj

Elkészítés:

1. Annyi tepsit kivajazunk, amennyin elfér 24 darab sütemény. A vajat és a cukrot nagy tálban habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tojást, minden adag után alaposan felverve.

2. A lisztet a sütőporral és a sóval a krémbe szitáljuk, és az egészet puha tésztává dolgozzuk össze. Belekeverjük a fehér csokoládét és a brazil diót, azaz a paradiót is.

3. A tepsikre púpozott teáskanálnyi mennyiséget teszünk a tésztából. A halmocskák között hagyjunk elegendő helyet, mivel a sütemény sütés közben megnő.

4. A 190 °C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranyszínűre sütjük. A kész kekszeket fémrácson hagyjuk teljesen kihűlni.