DIÓS-CSOKOLÁDÉS BORZASKA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 45 perc  Munkaidő: 25 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fazék, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, nyomózsák, sütő, tepsi, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, kikeverés, pirítás, sütés, szitálás, törés

Adag: 1 tepsi (24 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dkg durvára tört, pirított pekándió
3 dkg makadámdió
18 dkg apróra darabolt étcsokoládé
18 dkg durvára tört étcsokoládé
15 dkg zabpehely
3 dkg durvára tört, pirított dió
3 dkg búzakorpa
33 dkg nádcukor
1 db tojás
15 dkg átszitált liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
3 dkg búzacsíra
6 dkg mazsola
25 dkg margarin

vagy

25 dkg vaj

Elkészítés:

1. A vajat, a cukrot és a tojást egy nagy tálban összekeverjük. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a zabpelyhet, a korpát és a búzacsírát hozzáadjuk, és az egészet alaposan összekeverjük. Beleforgatjuk a diót, az aprított csokoládé felét és a mazsolát.

2. A tésztából evőkanállal 24 halmot teszünk egy kilisztezett nagy tepsire. A 180 °C-ra előmelegített sütőben 12 perc alatt aranyszínűre sütjük őket.

3. A megsült süteményeket fémrácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni. Közben a darabokra tördelt csokoládé maradékát gőz fölött megolvasztjuk, megkeverjük, és hagyjuk kissé kihűlni. Az olvadt csokoládét kanállal a süteményekre csurgatjuk, de habzsákkal is nyomhatunk cikcakkos vonalakat a tetejükre. A borzaskákat a hűtőben légmentesen záródó dobozban tárolhatjuk.